Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Paprikaš od luka s pečurkama

Paprikaš od luka s pečurkama

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Paprikaš od luka s pečurkama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Sočan paprikaš od povrća koji želi da bude serviran sa belim vinom i ništa više"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 veće glavice
  • paprike - 1 crvena i 1 zelena
  • pečurke - oko 200 g
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • sos od nara
  • vino - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se stavlja ulje, tek toliko da prekrije dno. Luk se ljušti i seče se na polumesece. Sipa se u zagrejano ulje.

Paprika se očisti od semenki i seče se na duge i tanke parčiće.

Kada luk omekša, dodajemo isečenu papriku, mešamo, posipamo biberom i majčinom dušicom i ostavljamo da se izdinstaju.

Pečurke očistimo i isečemo na parčiće. Dodajemo ih u smesu od povrća, posipamo sa malo soli, dodajemo vino i sos od nara (nije obavezan, ja ga korsitim za začinjavanje salata, ai volim i da kuvam sa njim - daje ne tradicionalan ukus). Ostavljamo jelo da se dinsta na tihoj vatri oko 20-30 minuta. Povremeno mešamo.

Serviramo sa dobro ohlađenim belim vinom.

*Nisam dodavala vodu, jer pečurke puštaju dovoljno - cilj nam je da uvri tečnost i da jelo ostane na gustom sosu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: