Način pripreme
U posudu se stavlja ulje, tek toliko da prekrije dno. Luk se ljušti i seče se na polumesece. Sipa se u zagrejano ulje.
Paprika se očisti od semenki i seče se na duge i tanke parčiće.
Kada luk omekša, dodajemo isečenu papriku, mešamo, posipamo biberom i majčinom dušicom i ostavljamo da se izdinstaju.
Pečurke očistimo i isečemo na parčiće. Dodajemo ih u smesu od povrća, posipamo sa malo soli, dodajemo vino i sos od nara (nije obavezan, ja ga korsitim za začinjavanje salata, ai volim i da kuvam sa njim - daje ne tradicionalan ukus). Ostavljamo jelo da se dinsta na tihoj vatri oko 20-30 minuta. Povremeno mešamo.
Serviramo sa dobro ohlađenim belim vinom.
*Nisam dodavala vodu, jer pečurke puštaju dovoljno - cilj nam je da uvri tečnost i da jelo ostane na gustom sosu.