Pogača Stefani

Pogača Stefani
Fotografije: Nikolina Zgurovska
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Umesto rolata spremite pogaču Stefani. Tako će biti više za sve"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • jaja - 3 komada, skuvana
  • šargarepa - 2 - 3 velike, polu skuvane
  • pečurke - 100 g, marinirane
  • kiseli krastavčići - 5 - 6 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • ulje - za mazanje posude za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Začinjavamo mleveno meso, ako nije začinjeno, i delimo ga na dva jednaka dela.

Mažemo srednje veliku posudu za pečenje uljem i raspoređujemo jednu polovinu mlevenog mesa podižući krajeve tako da se dobije manji zidić.

Sečemo sve ostalo na kocke i sipamo smesu preko mlevenog mesa, nakon toga dobro pokrivamo preostalom polovinom.

Mažemo odozgo sa malo ulja i stavljamo da se peče na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: