Način pripreme
Prosejemo brašno i stavimo deo u posudu.
Kvasac zajedno sa vodom, šećerom i 2 supene kašike brašna aktiviramo 20 minuta.
Nakon toga sastojke za testo postepeno dodajemo u brašno u posudi i zamesimo testo - srednje tvrdo. Od testa napravimo loptu, pokrivamo i ostavljamo da nadođe oko sat vremena.
Nakon toga premesimo i podelimo na tri dela - jedan veći, drugi srednji i treći manji za sredinu pogače.
Od velikog dela napravimo pet delova i razvučemo kore.
Poređamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Svaku namažemo uljem.
Dobijenu gomilu kora razvučemo i isečemo koru na 8 trouglova.
Svaki trougao uzimamo od vrha i okrećemo prema kraju pleha.
Tako radimo sa svim ostalim trouglovima.
Nakon toga od srednjeg dela takođe podelimo na pet delova, pravimo kore koje ređamo u sredinu.
Isećemo na 8 trougloiva, pazimo da dobijeni trouglovi mogu da se ređaju u prazna prostranstva prednjih. Na taj način njih izvučemo nazad.
U sreeinu stavljamo oblikovanu lopticu od manjeg dela.
Ovako oblokovanu pogaču ostavljamo da nadođe oko 25 minuta.
Nakon toga je namažemo umućenim žumancem, uljem i mlekom.
Stavljamo pogaču u rernu i uključujemo na 180 stepeni.
Pečemo oko 45 minuta.