Način pripreme
Teleće kosti su verovatno najukusnija varijantra da spremite domaći bujon. Prodaju se u mesarama, ali je dobro da uzmete one sa više mesa i hrskavice po njima.
Budući da im je meso obično žilavo, dobro je da se spreme u ekspres loncu. Sipajte vodu, tek toliko da prekrije dve trećine lonca, i kuvajte oko 50 minuta, nakon toga izvadite kosti iz bujona (on je izuzetno gust i aromatičan), sklonite meso sa njih i vratite ga u bujon.
Dodajte isečeno povrće, začinite po ukusu i vratite nazad na ringlu da provri dok povrće ne bude gotovo. Pet minuta pre nego što sklonite šerpu sa ringle, stavite i rezanca.
Ako je bujon koji ste dobili, više od onoga koliko vam je neophodno, slobodno možete da ga zamrznete u plastičnu kutiju i da koristite ili za supu sledeći put ili da date jači ukus nekom drugom jelu kao što su na primer pasulj ili kupus.