Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Supa od telećih kostiju

Supa od telećih kostiju

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Supa od telećih kostiju
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Znate li ko najbolje zagreva dušu čoveka? Dobra reč, ali ponekad i jedna supa od telećih kostiju vrši isti posao"

Potrebni sastojci

  • teleće kosti - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - perca mladog luka - 5 - 6 komada
  • pečurke - 7 - 8 komada, male
  • čubar
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • rezanca - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće kosti su verovatno najukusnija varijantra da spremite domaći bujon. Prodaju se u mesarama, ali je dobro da uzmete one sa više mesa i hrskavice po njima.

Budući da im je meso obično žilavo, dobro je da se spreme u ekspres loncu. Sipajte vodu, tek toliko da prekrije dve trećine lonca, i kuvajte oko 50 minuta, nakon toga izvadite kosti iz bujona (on je izuzetno gust i aromatičan), sklonite meso sa njih i vratite ga u bujon.

Dodajte isečeno povrće, začinite po ukusu i vratite nazad na ringlu da provri dok povrće ne bude gotovo. Pet minuta pre nego što sklonite šerpu sa ringle, stavite i rezanca.

Ako je bujon koji ste dobili, više od onoga koliko vam je neophodno, slobodno možete da ga zamrznete u plastičnu kutiju i da koristite ili za supu sledeći put ili da date jači ukus nekom drugom jelu kao što su na primer pasulj ili kupus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: