bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa sirom i spanaćem

Lazanja sa sirom i spanaćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
3k
1k
Lazanja sa sirom i spanaćem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
24/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Aromatična vegetarijanska lazanja, koju ćete sigurno želeti da probate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Spanać se blanšira u vreloj, posoljenoj vodi na kratko, nakon čega se ocedi i ohladi. U njega se dodaje sir, aleva paprika i kačkavalj. U šerpu se sipa mleko i ostavlja se da provri.

U drugoj posudi se topi maslac i u njega postepeno počinje da se dodaje brašno uz neprestano mešanje. Kada je gotovo i kad je mleko provrelo, dva sastojka se pomešaju uz neprestano mešanje.

Kada je bešamel gotov mali deo se sipa u nadev i dobro se meša. U poudu za pečenje se sipa malo sosa na dno i poređa se red kora nakon toga se stavlja nadev.

Tako se ređa red kora red nadeva. Na kraju se završava korama i bešamelom. Posipa se kačkavaljem i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: