Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Šaran pohovan u kukuruznom brašnu

Šaran pohovan u kukuruznom brašnu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Šaran pohovan u kukuruznom brašnu
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Dobri prijatelji se prepoznaju po tome što vas pozivaju u goste kada pripreme pohovanog šarana"

Potrebni sastojci

  • šaran - 3 kg
  • so - po ukusu
  • limun - 1 komad, sok
  • za pohovanje
  • kukuruzno brašno - 6 kašika
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • pivo - 1 šolja
  • kukuruzno brašno - za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i nasecite šarana na kotlete, posolite ih po ukusu i iscedite sok od jednog limuna preko njega, promešajte i ostavite sve u frižideru 1 sat umotano folijom.

Pripremite smesu za pohovanje tako što promešate nekoliko kašika kukuruznog brašna sa biberom i alevom paprikom, dodajte so po ukusu i na kraju dodajte pivo dok ne dobijete smesu pogodnu za pohovanje.

U malu posudu sipajte dosta kukuruznog brašna.

Izvadite ribu iz frižidera i poređajte kotlete na ubrus da se dobro ocede od tečnosti. Svako parče ribe umočite u smesu za pohovanje, nakon toga ga uvaljajte u brašno i pržite ga u zagrejanom ulju do braon boje.

Poređajte ispržene kotlete na ubrus da upije višak masnoće.

Poslužite uz vaš omiljeni prilog, salatu ili sos za prženu ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti