bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija od luka na seoski način

Janija od luka na seoski način

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Početnik
3631513
Janija od luka na seoski način
Fotografije: Diddy Portarska
28/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Samo u seoskoj kuhinji ćete naći recept za jelo sa 1 kg luka, koje ćete odmah želeti da probate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk operemo i isečemo na polumesec. Šargarepu takođe, ali izrendamo, treba da bude tanko isečena.

Nakon toga propržimo u tiganju dok ne dobije zlatnu boju.

Nakon toga dodajemo oprani pirinač zajedno sa njim i 2 šolje vode. Sačekamo da pirinač bude gotov i dodajemo paradajz sa šećerom.

Nakon toga dodajemo i ostale sastojke i dobro promešamo.

Vadimo iz tiganja i serviramo u tanjiru za supu sa kuglom kisele pavlake u sredini.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: