Tarama sa prezlama

29/11/2018
"Domaće meze za obožavaoce pikantnih zadovoljstava "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano91
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kavijar - koji je odstojao bar 40 dana sa 1 supenom kašikom ulja i soli
  • luk - 1 glavica, izrendana, neoceđena od soka
  • prezle - 3 supene kašike
  • ulje - 500 - 600 ml
  • sok od limuna - od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Kavijar, luk i prezle pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu. Nakon toga dodajemo 2 supene kašike ulje i počinjemo da mutimo mikserom. Kad se ulje integriše dodajemo još 2 supene kašike i tako dok ne potrošimo ulje.

Kavijar će da nabubri i od ulja će se udvostručiti i utrostručiti. Na kraju stavimo sok od limuna da bi kaviraj postao beo. Mutimo još malo mikserom i serviramo sa prepečenim hlebom.

Napomena: Ako kavirajr za vreme mućenja postane voden i previše tečan (zato što ste stavili mnogo ulja odjednom) stavite 1 šolju vrele vode i nastavite da mutite dok se ne stegne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar