Braon šampinjoni iz rerne sa maslacem i belim lukom

30/11/2018
"Odlične za predjelo ili prilog, a možete ih jesti prosto ovako "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano414
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Braon šampinjone operite pažljivo i odvojite korene.

Na korenima isecite malo od donjeg dela koji je grublji, nakon toga ih sitno iseckajte.

Čenove belog luka očistite i sitno iseckajte.

Klobuke pečuraka poređajte u vatrostalnu činiju, namazanu maslacem, pospite sa malo soli, mirođije i napunite iseckanim čenovima belog luka i isečenim kor80enima.

Na svaku pečurku stavite parče maslaca i ponovo posolite i pobiberite.

Na kraju na dno pleha sipajte belo vino.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni na srednjoj rešetki dok ne dobijete lepu zlatnobraon boju - oko 15-20 minuta.

Po želji prvih desetak minuta dodajte ponovo malo maslaca na svaku i vratite u rernu.

Servirajte na tanjiru prelivane sosom koji se odvojio u plehu.

Bon apeti!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar