Tikvice punjene mlevenim mesom i pirinčem

03/12/2018
"Toliko jednostavne, a u isto vreme toliko ukusne - uvek se zareknemo da nećemo preterati, ali sa ovakvim gozbama je to prosto nemoguće "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tikvice, nakon toga koru prošarajte reckastim nožem, malim.

Podelite tikvice na dva dela i izvadite unutrašnjost sa odgovarajućim priborom (najlakše kašikom)i posolite unutra. Odvojite 100 ml ulja.

Propržite mleveno meso, nakon toga dodajte i mladi luk u preostalo ulje na oko 10 minuta. U njega dodajte očišćen i opran pirinač i dodajte 1 litar vrele vode. Dinstajte u rerni oko 15 minuta, nakon toga izvadite iz rerne.

Ostavite da se ohladi, nemojte mešati i dodajte sitno iseckan paradajz, biber, peršun, so po ukusu i odvojeno belance. Promešajte i dobijenu smesu koristite za nadev tikvica, čije ivce potopite u brašno.

Poređajte ih u pleh i prelijte odvojenim uljem i vrelom vodom tako da pokrije 2/3 visine pleha. Dodajte malo soli i pecite u rerni dok tikvice ne omekšaju i dok ne budu gotove.

Gotove tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem servirajte sa kiselim mlekom.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar