Konjsko meso sa povrćem u vatrostalnoj činiji

05/12/2018
"Dok ne probate ovo jedinstveno ukusno konjsko meso, nemate pravo da komentarišete "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 473
  • Pregledi tokom meseca63
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso očistite od žilica i isecite na komade debljine oko 1 cm. Stavite ih u veliki pleh i pospite začinima (svim bez cimeta i muskantnog orašćića) i stavite po oko 1 kašičicu.

Cimet i muskantni oraščić imaju jači ukus tako da stavite po 1-2 prstohvata. Prelijte maslinovim uljem i sirćetom, sve lepo promešajte, pokrijte i ostavite u frižideru na 24 sata.

Drugog dana oljuštite i isecite krompir, luk i šargarepu. Na dno vatrostalne činije stavite malo masti i ređajte šargarepu. Posolite ih. Meso ocedite od marinade i pecite u malo ulja na tiganju po 1 minut sa svake strane.

Poređajte meso preko šargarepe. Iznad stavite krompir i ponovo posolite. Prelijte mašću u kojoj ste pekli meso i vino (možete koristite i belo i crveno po ukusu i želji). Zatvorite vatrostalnu i pecite sati po na 220 stepeni.

Za to vreme povrće je već gotovo, začinilo je meso, ali ono nije još dovoljno krto. Pažljivo izvadite luk i krompir na tanjir, okrenite konjsko meso, zatvorite vatrostalnu posudu i ponovo vratite u rernu.

Pecite tako još sat i po, na pola sata (može i manje) okrećite šnicle da bi upile ravnomerno sos sa obe strane.

Kad meso postane relativno krto sos se zgusnuo, vratite povrće, poklopte da bi se sačuvala toplota i mirisi do trenutka kad dođe vreme da ga servirate.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar