Način pripreme
Oluštimo krompir i sečemo ga na kockice kao za musaku. Stavljamo u pelh, dodajemo sitno iseckan crni luk, izgnječen paradajz iz konzerve, čubar, kumin, alevu papriku, ulje, so. Pazite sa količinom soli - nemojte zaboraviti da ćete u musaku dodati sir!
Dobro promešamo, sipamovodu koliko da pokrije smesu i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na oko 40-45 minuta.
Za to vreme u kaseroli pripremamo preliv - umutimo jaja, dodajemo kiselo i sveže mleko, brašno i so.
Izvadimo pleh, proverimo da li je gotov krompir i dodajemo iseckan peršun i mrvljeni sir. Prelivamo prelivom i stavljamo u rernu da se peče još oko 10 minuta.
U ovom receptu se poštuju pravila za dečiju kuhinju - bez zaprške i bez pikantnih začina.
Musaka je ukusna i sa sirom umesto mlevenog mesa.