Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Indijski hleb od leblebije Roti

Indijski hleb od leblebije Roti

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Indijski hleb od leblebije Roti2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Danas ćemo vam predstaviti jedan jedinstveno ukusan recept za pljosnate indijske hlepčiće."

Potrebni sastojci

  • pšenično brašno - 200 g, krupno mleveno
  • brašno od leblebija - 200 g
  • maslac - 1 kašika
  • voda - 150 ml, topla
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • kumin - 1/2 kašičice
  • ljute paprike - 1 - 2 sveže (po želji)
  • spanać - 3 kašike, isečeni listovi
  • maslac - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Dve vrste brašna, so i začini se pomešaju u velikoj posudi. Dodaje se omekšali maslac. Postepeno se sipa topla voda, uz neprestano mešanje.

Zamesi se glatko, elastično testo, koje se prekriva vlažnom krpom i ostavlja se da odstoji najmanje pola sata. Nakon toga testo se podeli na 12 delova. Svaki od njih se razvija u ne mnogo tanak krug na stolu, posutom brašnom, maže se sa malo istoplejnog maslaca i presavija se na pola. Ponovo se maže maslacem i presavija se na još pola.

Razvija se u veliki trougao. Trouglovi se peku u dobro zagrejanom tiganju sa debelim dnom (ili teflonskim dnom) po 2-3 minuta sa svake strane. Ako se zalepe za dno, tiganj se maže sa malo masnoće.

Gotovi roti se mažu sa obe strane maslacem i serviraju se topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: