bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan na izraelski način

Punjeni patlidžan na izraelski način

Punjeni patlidžan na izraelski način
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
14/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
"Jednostavno i ukusno - ko može da mu odoli?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovimo dva patlidžana i izvadimo sredinu da dobijemo čamce. Druga da oljuštimo i sečemo na kockice, stavljamo ih u posudu sa slanom vodom, kad voda pocrni operemo ih i procedimo u đevđiru.

Čamce stavljamo u pleh sa malo maslinovog ulja da omekšaju. Isečemo luk, 1-2 čena zajedno sa komadima patlidžana i pržimo dok ne porumeni. Začinimo solju i biberom.

Vadimo čamce i punimo ih nadevom, stavljamo komad paradajza i rendani kačkavalj. Pečemo kratko dok se kačkavalj ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: