Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan na izraelski način

Punjeni patlidžan na izraelski način

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2424k256
Punjeni patlidžan na izraelski način
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
14/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Jednostavno i ukusno - ko može da mu odoli?"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • luk - 1 komad
  • paradajz
  • kačkavalj
  • peršun
  • biber
  • beli luk
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovimo dva patlidžana i izvadimo sredinu da dobijemo čamce. Druga da oljuštimo i sečemo na kockice, stavljamo ih u posudu sa slanom vodom, kad voda pocrni operemo ih i procedimo u đevđiru.

Čamce stavljamo u pleh sa malo maslinovog ulja da omekšaju. Isečemo luk, 1-2 čena zajedno sa komadima patlidžana i pržimo dok ne porumeni. Začinimo solju i biberom.

Vadimo čamce i punimo ih nadevom, stavljamo komad paradajza i rendani kačkavalj. Pečemo kratko dok se kačkavalj ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: