Domaći pikantan sos od paradajza

16/12/2018
"Savršen dodatak za makarone, pečeno meso ili ćuftice - domaći pikantan sos od paradajza "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano180
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • ulje - 2 supene kašike
  • čubar
  • ljuta aleva paprika - 2 pstohvata
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • šećer
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu dinstamo u ugrejanom ulju sa malo vode. Čim ispari voda dodajemo sitno iseckani paradajz bez ljuske i prelivamo sa čašom vode.

Začinimo solju, šećerom, ljutom alevom paprikom i biberom.

Kuvamo oko 10 minuta na tihoj vatri, mešamo. Posipamo čubrom i peršunom i čim se zgusne gotovo je.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar