Paprike punjene krompirom, sirom i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
17/12/2018
"Ako treba da izaberemo najomiljeniji recept za punjene paprike, nećemo moći - svi nam se sviđaju "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva u posoljenoj vodi. Za to vreme paprikama se iseku drške i očiste se od semenki.

Paprike se operu i ostavljaju da se ocede. Nakon što je krompir gotov oljušti se i izgnječi u pire. Dodaju se jaja. Meša se.

U njih se dodaje namrvljen sir i narendan kačkavalj. Dodaje se takođe so, biber i piskavica po ukusu. Sve se dobro meša.

Smesom od krompira se pune očišćene paprike. U tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Nakon što se ulje zagreje stavljaju se punjene paprike.

Isprže se dobro, nakon čaga se vade i ređaju u posudu postavljenu kuhinjskim ubrusom da se ocedi suvišna masnoća.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar