Rižoto sa piletinom na italijanski način

18/12/2018
"Da li ste pravili rižozo - zato što mi baš znamo kako ga prave italijani "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 266
  • Pregledi tokom meseca93
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileći file na kockice. Očistite luk i sitno ga isecite.

U dubokom tiganju ugrejte maslinovov ulje na umerenoj temperaturi i pržite dok ne dobije zlatnu boju pileći file, oko 10 minuta. Dodajte luk i kuvajte, mešajte još oko 5 minuta.

Dodajte pirinač i pržite oko 5-7 minuta dok pirinač ne postane providan.

Dodajte belo vino i ostavite jelo da se kuva oko 3 minuta. Promešajte i dodajte 2 kutlače od bujona. Mešajte dok pirinač ne upije bujon. Dodajte ponovo jednu kutlaču i promešajte.

Kuvajte tako dok pirinač ne upije ceo bujon. Pirinač treba da ostane malo tvrđi.

Pre nego što skinete sa vatre dodajte maslac i parmezan i promešajte nekoliko puta da se maslac rastopi.

Servirajte toplo, posuto sa malo parmezana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar