Univerzalno testo za pogačice sa slanim nadevom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
18/12/2018
"Ako želite da iznenadite sve slanim pogačicama za doručak, treba da znate kako da zamesite savršeno testo "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte blago pola svežeg mleka i u njemu rastvorite kvasac.

Dodajte šećer i 4-5 kašika brašna. Promešajte dobro i pokrijte posudu krpom 10-15 minuta dok se kvasac ne aktivira.

U posudu prosejte brašno i napravite udubljenje. U njega sipajte smesu sa kvascem, ostatak svežeg mleka, maslinovo ulje i so.

Zamesite meko i nelepljivo testo i namažite ga sa malo ulja.

Sačekajte 30-40 minuta da udvostruči svoj obim i testo je spremno za korišćenje.

Nadev za pogačice i njihov oblik je pitanje vaše mašte.

Ako ga nećete odmah koristiti stavite ga u namazanu najlon kesu u frižider. Tako može da odstoji 2-3 dana.

Ako je testo bilo u frižideru pre korišćenja, izvadite ga na pola sata na sobnu temperaturu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar