Čorbica od jagnjećih iznutrica

19/12/2018
"Klasična kurban čorbaima veliku konkurenciju za đurđevdansku trpezu, a to je ova aromatična jagnjeća čorbica sa iznutricama "
Priprema70 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno230 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice skuvamo prethodno i sitno isečemo. U posudu sa vodom dodajemo prethodno sitno iseckan luk i šargarepu i malo masti.

Malo vri, dodajemo iznutrice, pirinač i začine - so, biber, nanu, peršun. Kuvamo dok ne bude gotovo.

Posebno pripremamo toplu zapršku od umućenog jajeta, brašna i malo vode / možete dodati tečnost od same jagnjeće čorbe/ da ne postane previše gusta.

Kuvamo nekoliko minuta i toplu zapršku dodajemo u već ohlađenu čorbu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar