Ukusne teleće ćuftice u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73113
19/12/2018
"Idelane za svaki dan i povod "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano121
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Teleće mleveno meso se začinjava solju, biberom, origanom.

U njega se dodaje jaje umućeno sa pivom, usitnjen peršun, kiseli krastavčići isečeni na male kocke, usitnjena ljuta pparika (bez semenki), presovani čenovi belog luka i pečurke, prethodno očišćene i isečene na sitno.

Zamesi se dobro i ostavlja se na sobnoj temperaturi pola sata.

Nakon toga sa vlažnim ili namašćenim rukama se oblikuju srednje velike ćuftice, stavljaju se u posudu za pečenje sa papirom za pečenje blago namazanim uljem i zapeku se u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta.

Mogu da se serviraju kakovkao osnovno jelo sa odgovarajućim garnirungom, tako i kao meze uz crno vino ili tamno pivo.

Prijatno i nazdravlje!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar