Luk punjen mlevenim mesom i kačkavaljem

20/12/2018
"Predjela treba da budu topla, a pivo - hladno "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano126
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 3 glavice
  • mleveno meso - 500 g
  • prezle - 200 g
  • brašno - 200 g
  • jaja - 5 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i oljuštite luk, svaku glavicu isecite na 3 jednaka dela. Dobijene krugove napunite mlevenim mesom, u sredinu stavite komade kačkavalja.

Kad napunite sav luk, ostavite ga 30 minuta u frižideru da se stegne. Za to vreme pripremite smesu za pohovanje: umutite jaja, a u brašno dodajte začine. Dobro promešajte. Pripremite i prezle.

U dubokom tiganju ugrejte ulje i počnite da pržite krugove od luka, prvo ih uvaljajte u brašno, nakon toga u jaja i na kraju u prezle.

Servirajte tople i prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar