Ravna pogača sa aromatičnim začinima za Badnje veče

20/12/2018
"Ukusno i aromatično iznenađenje za Badnje veče, to se trenutno peče u rerni "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano354
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - pola kockice
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • so - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • bosiljak
  • voda - pola šolje, mlaka
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorimo u malo mlake vode. U kvasac dodajemo šećer i jednu kašičicu brašna. Promešamo. Ostavljamo malo da nadođe.

Prosevamo brašno i pravimo udubljenje u njemu. Kad kvasac nadođe dodajemo u preostalo brašno. Dodajemo takođe so i šećer.

Od navedenih sastojaka zamesimo meko testo. Gotovo testo ostavljamo da nadođe oko dvadesetak minuta. Kad testo nadođe ponovo ga premesimo. Pravougaoni pleh namažemo uljem. Stavljamo testo u pleh i rukama razvlačimo po plehu.

Nakon toga odozgo pogaču namažemo uljem i posipamo bosiljkom. Gotovu pogaču ostavljamo još dvadesetak minuta da nadođe. Nakon toga pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pečemo 25-30 minuta. Proveravamo čačaklicom za zube da li je gotova. Ako čačkalica izađe suva, pogača je gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar