Način pripreme
Kvasac rastvorimo u malo mlake vode. U kvasac dodajemo šećer i jednu kašičicu brašna. Promešamo. Ostavljamo malo da nadođe.
Prosevamo brašno i pravimo udubljenje u njemu. Kad kvasac nadođe dodajemo u preostalo brašno. Dodajemo takođe so i šećer.
Od navedenih sastojaka zamesimo meko testo. Gotovo testo ostavljamo da nadođe oko dvadesetak minuta. Kad testo nadođe ponovo ga premesimo. Pravougaoni pleh namažemo uljem. Stavljamo testo u pleh i rukama razvlačimo po plehu.
Nakon toga odozgo pogaču namažemo uljem i posipamo bosiljkom. Gotovu pogaču ostavljamo još dvadesetak minuta da nadođe. Nakon toga pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pečemo 25-30 minuta. Proveravamo čačaklicom za zube da li je gotova. Ako čačkalica izađe suva, pogača je gotova.