Čorba sa svinjetinom i kupusom

21/12/2018
"Gusta, aromatična i mnogo, mnogo ukusna čorba sa svinjetinom i kupusom, koju ćete jesti sa uživanjem "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g
  • kupus - 1 mala glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 1 čen
  • brašno - 2 supene kašike
  • so
  • sirće - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na trakice, dodajemo so i posipamo biberom, dodajte sirće i ostavljamo da odstoji 20 minuta.

U ugrejanom ulju propržimo iseckani beli luk i izvadimo kašikom pre nego što dobije braon boju. Stavljamo meso i ostavljamo da se dinsta.

Čim omekša na njega stavljamo kupus, isečen na tanke trake.

Poklopimo šerpu i jelo ostavljamo na tihoj vatri dok kupus ne omekša. Dodajemo malo vode.

Šargarepu isečemo na tanke trakice i stavljamo u šerpu.

Jelo malo vri.

Šargarepa treba da ostane poluživa. Čorba je dovoljno gusta.

I spremna za jelo!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar