Mamina pileća kaša

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
22/12/2018
"Recepata za pileću kašu ima na stotine, ali pileću kašu kao maminu nigde nećete naći "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano481
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - oko 400 g, kuvani file
  • ulje - za zapršku
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • voda - 1 šolja, ili bujon
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 mala glavica
  • peršun - za posipanje
  • brašno - oko 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvamo belo pileće meso iskidamo tanko.

U šerpu sipamo ulje da pokrije dno i pržimo brašno dok ne dovije zlatnu boju.

Dodajemo alevu papriku, promešamo i dodajemo vodu ili bujon iz kuvanog mesa. Stavljamo pileće meso i mešamo dok vri neprestano.

Nakon ne više od 5 minuta skidamo sa vatre.

U posudi ili avanu izgnječimo beli luk sa prstohvatom sili i dodajemo u gotovo jelo.

Odozgo posipamo iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar