Način pripreme
Pripremite prvo ćuftice. Isecite luk i papriku na sasvim sitno, u galete dodajte sveže mleko. Zamesite mleveno meso sa prezlama, lukom i paprikom, dodajte jaje. Začinite biberom, čubrom, origanom, bosiljkom i svežim peršunom.
Od smese oblikujte ćuftice kao loptice, stavljajući u sredinu kocku dimljenog kačkavalja. Ostavite u frižider, dok ne napravite sos.
Za sos zagrejte maslinovo ulje, zapržite beli luk, dodajte brašno i alevu papriku, blago zapržite, dodajte i konzervisan paradajz sa bosiljkom. Ostavite da provri 15 minuta i ako se zgusne razredite bujonom.
U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte ćuftice i zapecite dok ne budu polugotove u rerni (oko 25 minuta). Izvadite prelijte paradajz sosom i dopecite ponovo - dok ne bude gotovo.
Servirajte ćuftice sa sosom, sitno isečenim peršunom i strukom bosiljka.