Način pripreme
Prvo isecite luk na polumesec, šargarepu na krugove i paprike na kockice.
U duboki tiganj stavite ulje, stavite isečeno povrće. Pržoite da bude polugorovo. Pred kraj prženja stavite malo soli (1/2 kašičice), 1 kašičica aleve paprike, 2 pimenta i jedan lovorov list.
Promešajte 1-2 minuta i skinite sa vatre. Uzmite duboki pleh i sipajte pripremljeno povrće. Odozgo stavite celog opranog i osušenog zeca.
Sada pripremite smesu za premazivanje zeca, prethodno ga posolite. Pomešajte jednaku količinu ulja i maslinovog ulja i u njih dodajte začine za premazivanje.
Namažite zeca i sa strane prelijte 1 šoljom vode. Uvijte pleh folijom, pecite 2 sata na 180 stepeni i oko pola sata bez folije.
Kad se ispeče, pospite sitno iseckanim peršunom.
Prijatno!