Prolećni paprikaš sa zeljem i maslinama
bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Prolećni paprikaš sa zeljem i maslinama

Prolećni paprikaš sa zeljem i maslinama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Prolećni paprikaš sa zeljem i maslinama
Fotografije: Rositsa
2 / 2
27/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
"Posno prolećno jelo neodoljivog ukusa i arome maslina - pravi balzam za stomak"

Potrebni sastojci

  • zelje - 1 kg
  • masline - 250 g
  • luk - 1 vezica, mladi
  • sir - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zelje se opere i očisti od debelih žila. Luk se opere i iseče na krupno.

Dinsta se sa malo ulja i dodaje se zelje. Sipaju se oko 2 šolje vode i ostavlja se 10 minuta da se izdinsta, dok se s vremena na vreme meša.

Za to vreme se oljušti i iseče paradajz, umute se jaja, masline se iseku na polovine, a sir se namrvi.

U zelje se dodaju isečen paradajz i masline. Ostavlja se još 10 minuta i dodaju se umućena jaja i sir.

Začinjava se solju i biberom i meša se. Meša se neprestano dok jaja ne budu gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: