Nikoljdanski punjeni šaran sa pivom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8830
3
29/12/2018
"Šaran koji je popio toliko piva pri kuvanju, prosto ne može da ne bude veličanstven "
Priprema40 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno115 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - oko 2 kg
  • pivo - 500 ml
  • luk - 3 glavice
  • orasi - 30 komada
  • prezle - 1 kašika
  • masline - 10 komada
  • maslac - 30 g
  • biber - 2 g
  • sok od limuna - 3 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i opremo ribu iznutra i spolja.

Posolimo i utrljamo biberom i sokom od limuna. Ostavljamo da odstoji jedan sat.

Odvojeno zapržimo luk i pola maslaca i sklanjamo sa ringle.

Dodajemo istucane orahe, prezle, isečene masline, biber i so.

Ovom smesom punimo ribu i ušivamo je, prelivamo pivom.

Pečemo na 200 stepeni u posudi za pečenje namazanoj masnoćom.

Povremeno prelivamo ribu pivom.

Pred kraj pečenja mažemo je preostalim maslacem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar