Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od kupusa sa bulgurom

Sarme od kupusa sa bulgurom

Tatyana DimitrovaTatyana Dimitrova
Početnik
11644
Sarme od kupusa sa bulgurom
Fotografije: Milena Asenova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
4
"Iz babine kuhinje na vašu trpezu - kod nas ćete naći najukusnije recepte za sarme"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja
  • svinjsko meso - 400 g, šareno
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • kiseli kupus - 1 komad
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju se izdinstaju isečen luk, beli luk, svinjski meso (isečeno na male kocke), opran bulgur sa 3 šolje vode. Dinstamo dok bulgur ne nabubri.

Sve se začini solju, biberom i alevom paprikom. Dobijen nadev se uvija u listove kupusa. Sarme se poređaju u duboku šerpu, na čije dno se stavljaju 2-3 cela lista kupusa, da ne zagore sarme.

Odozgo se pritiskaju okrenutim tanjirom. Dodaje se voda, tek toliko da prekrije tanjir i sarme se kuvaju 2-3 sata na laganoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: