Artičoka sa krompirom

31/12/2018
"Čim se govori o ukusnim izazovima od povrća, možete se osloniti na nas, pravi mastori smo u njihovoj pripremi "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite ga na kriške. Stavite ga u pleh, obložen papirom za pečenje i pospite maslinovim uljem i ruzmarinom. Pecite na 230 stepeni 30 minuta.

U međuvremenu treba da očistite artičoku. To je najteži deo ovog recepta.

Prvo skinite spoljašnje listove i odsecite vrh. Isecite je na pola i uz pomoć kašike skinite unutrašnju bradu. Nakon toga isecite na još dva dela.

Tako ćete dobiti 4 komada. Potopite je u zakiseljenu vodu (isceđen limun ili sirće) da biste sprečili promenu boje.

Kad izvadite krompir iz rerne, dodajte artičoku i ponovo pospite maslinovim uljem, solju i biberom.

Pecite još 30 minuta na 180 stepeni.

Servirajte toplo za prilog uz ribu, meso ili kao glavno jelo posuto čilijem i kurkumom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar