Boranija sa piletinom

31/12/2018
"Za ukusno seosko jelo vam je potrebno domaće pile "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano324
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 500 g
  • boranija - 1 tegla
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 5 supenih kašika
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • voda - 3 šolje, mlaka
  • brašno - 2 supene kašike
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Propžimo meso u ulju, crni luk i šargarepu. Dodajte alevu papriku.

Dodajte boraniju, sitno iseckan beli luk, univerzalni začin i so po ukusu. Dobro promešamo.

Dodajtemo mlaku vodu i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dok piletina ne bude gotovo.

Na kraju dodajte brašno, pomešano sa vodom i vraćamo na vatru još oko 5 minuta.

Posipamo sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar