Čorba sa mnogo povrća

01/01/2019
"I ako stavite više nećete pogrešiti... samo će biti ukusnije "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano285
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, mlada
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, mek
  • pečurke - 5 komada, šampinjoni
  • zelena paprika - ½ komada
  • crvena paprika - 1/2 komada
  • krompir - 2 komada
  • pirinač - 1 šaka
  • biber - po ukusu
  • peršun - nekoliko strukova
  • selen - nekoliko strukova
  • so - po ukusu
  • sirće - ½ kašičice
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • voda
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad, domaće
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Neverovatno ukusno jelo od svežeg, domaćeg povrća.

Stavite šerpu sa vodom na vatru da provri, oko 3 litre. Za to vreme operite svo povrće. Sitno iseckajte peršun i selen, stavićete ih na kraju. Isecite šargarepu, crvenu papriku, zelenu papriku na kockice. Tikvicu sečemo na kockcie.

Luk sitno isecite. Paradajz oljuštite od kore i sitno iseckajte. Krompir oljuštite i secite na male komade za čorbu. Stavite svo povrće u šerpu sa vodom, bez krompira, da vru.

Začinite biberom i solju po ukusu i stavite ulje. Čorba vri na srednjoj temperaturi. Kad povrće bude skoro kuvano stavite krompir. Čim krompir omekša dodajte pirinač. Ostavite supu da vri dok ne bude gotova.

U posudu stavite jaje i umutite viljuškom, dodajte kiselo mleko i sirće. Kad umutite dobro supa je gotova, ostavite je da se malo ohladi. U posudu stavite malo bujona i mešajte da se pomeša.

Kad se malo ohladi, u čorbu sipajte zapršku polako i mešajte. Razredite je malo. Pospite peršunom i selenom. Jedite toplu sa crnim hlebom. Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar