Kečap od šargarepe i cvekle

01/01/2019
"Toliko je ukusan da ćete se zaljubiti u njegov ukus! Ovo je pravi domaće pripremljen zdrav kečap "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 šolja, isečena
  • cvekla - 2/3 šolje, crvena
  • luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 3 čena
  • jabukovo sirće - 4 supene kašike
  • med - 1 supena kašika
  • himalajska so - 1 kašičica
  • voda - 8 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo šargarepu i isečemo na kockice. Očistimo cveklu i sitno iseckamo. Kuvamo povrće 30 minuta dok ne omekša.

U blender sipamo oceđeno i kuvano povrće. Dodajemo so, med, sitno iseckan luk i beli luk, sirće i vodu. Sve sameljemo na glatku smesu.

Kašikom punimo suve tegle i zatvaramo poklopcem. Stavljamo u friždier ukoliko jedemo odmah. Za zimnicu kuvamo 10 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar