Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba sa belim vinom

Pileća čorba sa belim vinom

KarolinaKarolina
Početnik
211
Pileća čorba sa belim vinom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Evo ga i naš top recept za pileću čorbu. Probajte i podelite sa prijateljima!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • maslac - 30 g
  • praziluk - 3 - 4 struka
  • belo vino - 1 šolja
  • pileći bujon - 1 šolja
  • pečurke - 250 g
  • pavlaka - 100 g, za kuvanje
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Batake skuvamo i odvojimo od kostiju. Propžimo praziluk u maslacu dok ne omekša.

Dodajemo bujon i vino, poklopimo i ostavljamo 15 minuta. Dodajemo isečene pečurke i krompir.

Stavljamo začine i ivice mesa, kuvamo dok ne bude gotovo. Na kraju dodajemo pavlaku, mešamo neprestano 3-4 minuta i skidamo sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: