Kuvani pačiji vratovi sa krompirom i pečurkama

04/01/2019
"Šta kažete da se ugrejemo sa jednim tanjirom ovog ukusnog seoskog jela?"
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pačiji vratovi - 4 - 5 komada
  • krompir - 5 - 6 komada
  • pečurke - 4 - 5 svežih
  • luk - 1 komad
  • biber
  • kari
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • ulje - 1 supena kašika
  • maslac - 1 supena kašika
  • mast - 1 supena kašika, pačija
* merne jedinice

Način pripreme

Pačije vratove operemo i isečemo svaku na četiri dela. Prelivamo vodom i kad provri prosipamo vodu, lepo operemo i sipamo čistu toplu vodu. Stavljamo da se kuvaju (oko 50-60 minuta).

Ako je potrebno za vreme kuvanja dodajemo toplu vodu da imamo bujon sa kojim ćemo kuvati. Krompir oljuštimo, operemo i sečemo na krupnije komade. Luk izrendamo ili sitno isečemo. Pečurke oljuštimo, operemo i isečemo. Kuvane pačije vratove vadimo iz bujona (sačuvamo bujon za kuvanje).

Stavljamo vratove u šerpu u kojoj ćemo kuvati. U njih dodajemo luk, bujon, ulje, maslac i pačiju mast (ako nemamo pačiju mast povećamo količinu kravljeg maslaca)).

Uključujemo ringlu i dinstamo vratove i luk dok ne ostanu na masti. Onda začinimo biberom, karijem, solju po ukusu i alevom paprikom.

Dodajemo brašno, krompir, pečurke i promešamo. Sipamo bujon iz kuvanja (2-3 šolje). Kuvamo jelo dok ne ostane sa malo sosa i dok svi sastojci ne budu kuvani.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar