Pileća čorba sa kiselim kupusom

04/01/2019
"U sezoni kiselog kupusa probajte naš predllog za pileću čorbu sa kiselim kupusom "
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano87
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • kiseli kupus - 400 g
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 2 komada
  • praziluk - 1/2 parčeta
  • paradajz - 250 ml, iz konzerve
  • lovorov list - 2 lista
  • peršun - po ukusu
  • celer po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslac - malo kravljeg (za prženje)
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće batake dok ne budu gotovi, procedite i odvojite od kostiju. Isecite kiseli kupus sitno, a krompir na kockice, stavite ih u vreo bujon zajedno sa ivicama mesa.

Pržite u rastopljenom maslacu sitno iseckan luk, praziluk i rendanu šargarepu.

Dodajte isečeni paradajz i pržite dok ne ispari sok.

Gotovu zapršku sipajte u bujon i dodajte lovorov list i celer. Kuvajte dok ne bude gotov krompir na tihoj vatri.

Isključite ringlu i pospite biberom i isečenim peršunom. Servirajte sa kašikom kisele pavlake.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar