Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Zapečeno jelo sa piletinom, pečurkama i pirinčem

Zapečeno jelo sa piletinom, pečurkama i pirinčem

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Zapečeno jelo sa piletinom, pečurkama i pirinčem
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Evo i sledeće ukusne ideje za koju zaslužujemo aplauz"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • pečurke - 300 g
  • pirinač - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • biber - 1/2 kašičice
  • lovorov list - 1 komad
  • so - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • pileći bujon - 2 šolje (po 200 ml)
  • maslac - 70 g
  • peršun - 2 - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Batake skuvate sa malo soli i lovorovog lista. Iskidate i skupljate meso sa kostiju i ostavljate ga sa strane.

Sečete luk, šargarepu, beli luk i pečurke na sitno. U tiganju zapržite prvo beli luk na trenutak, nakon toga dodajet luk, šargerepe i pečurke.

Kada su gotovi solite, dodajte biber i pirinač. Čim pirinač postane prozračan polivate bujonom, mešate dobro i dodajete iskidano pileće meso.

Tako napravljeno jelo se zapeče u rerni koju uključujete na 200 stepeni. Čim dobro provri smesa isključujete rernu.

Nakon 15 minuta možete da servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: