Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Korpice»Korpice od mlevenog mesa sa zeljem i sirom

Korpice od mlevenog mesa sa zeljem i sirom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Korpice od mlevenog mesa sa zeljem i sirom
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Našli smo sjajnu primenu kalupa za mafine i od sad planiramo da je koristimo samo za spremanje korpica od mlevenog mesa."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • začini - po izboru
  • luk - 1 glavica
  • peršun
  • jaje - 1 komad
  • za nadev
  • kačkavalj - 100 - 150 g
  • topljeni sir - 80 g
  • jaja - 4 komada
  • zelje - 3 - 4 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa začinima, jajetom, lukom i peršunom. Zamesite dobro i stavite mleveno meso na 30 minuta u frižider.

U posudu narendajte kačkavalj, u njega dodajte sir, isečen na kocke. Dodajte umućena jaja i zelje isečeno na sitno. Dodajte so u biber po ukusu.

Podmažite kalup za mafine. U svako gnezdo stavite loptu od mlevenog mesa i namazanim prstima oblikujte korpice.

Rasporedite smesu u korpice.

Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se mleveno meso ne zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: