Čorba loptice sa pečurkama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
16/01/2019
"Dodajte malo pečuraka i obična čorba loptice postaje pravo gastronomsko čudo "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo male loptice od mlevenog mesa, koje dobro uvaljamo u brašno. Pečurke očistimo, operemo i isečemo na sitno ili na kriške - kako više volimo.

U ulju zapržimo loptice od mlevenog mesa. Kada su gotovi, izvadimo iz masnoće i u istu stavljamo isečene pečurke. Dodajemo maslac (1 kašičicu).

Dinstamo nekoliko inuta i dodajemo narendan luk, biber i čubar po ukusu. Posipamo brašno (1 kašičica) i uz neprestano mešanje sipamo toplu vodu, prilbližno litar i po.

Kuvamo nekoliko minuta i dodajemo zapržene loptice i namrvljen pileći bujon (1 kocka).

Kuvamo čorbu još 15 minuta, posipamo rezanca (2-3 kašike) ili količinu po ukusu. Kuvamo čorbu dok ne bude gotova i zapržimo umućenim žumancem i kiselim mlekom (2 kašike). Serviramo sa sokom od limuna ili sa sirćetom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar