Usoljeni zubatac

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
18/01/2019
"Meze smo spremili, sada ostaje da obavestimo goste da ponesu vino "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zubatac - 1 kg
  • so - krupnija
  • biber
  • lovorov list
  • piment
* merne jedinice

Način pripreme

Kada odlučimo da usolimo ribu ona treba da bude sasvim sveža i bez neprijatnog mirisa.

Postoji više načina da se usoli, ali ovaj koji vam predstavljam je sa očišćenom ribom.

Operemo zubatac od sluzi, izvadimo unutrašnjost i ostavljamo da se ocedi.

Posipamo krupnijom soli na dno posude i poređamo zubaticu, oko nje stavljamo biber, piment, lovorov list. I odozgo takođe posipamo krupnijom solju.

Nakon nekoliko dana ćemo videti da u posudi ima vode.

To je zato što so izvlači deo vode od ribe i stvara salamuru.

Ostavljamo ribu da odstoji 4-5 nedelja, vadimo, operemo hladnom vodom i okačimo na provetrivo mesto.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar