Način pripreme
Paprike očistite od semenki, sačuvajte im poklopce za kasnije.
Oljuštite i isecite čenove belog luka na sitno, šargarepe - na male kocke i izdinstajte ih u maslacu sa malo ulja u dubokom tiganju.
Dodajte dobro opran oljušteni proso, pirinač i postepeno jednu po jednu šolju bujona od povrća. Začinite čubrom, solju, iseckanim svežim peršunom, biberom i na kraju - oljuštenim i na rende narendanim svežim paradajzom i sušenim paradajzom, isečenim na sitno.
Smanjite ringlu i mešajte povremeno da ne zagori nadev. Nakon 10 minuta sklonite sa ringle i nakon što se ohladi, napunite paprike i poklopite ih poklopcima. Poređajte ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pospite mlazom ulja.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se paprike ne zapeku.
Servirajte sa ružicama od ljuski paradajza i listićima zelenog začina (ja sam u mom slučaju koristila listiće žalfije).
Prijatno!