Ćabata sa maslinama

22/01/2019
"Obećavamo da će ovo biti najukusnija ćabata koju ćete probati, časna kuvarska reč "
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mlaka voda - 200 ml
  • belanca - 1 komad
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 500 g
  • masline - 60 - 80 g bez koštica
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorimo kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i dve supene kašike brašna. Ostavljamo da nadođe 10-15 minuta.

Prosevamo brašno u posudu, dodajemo kvasac, so, belance, ulje i zamesimo srednje meko testo. Namažemo uljem i ostavljamo pokrivano folijom da nadođe 50 minuta.

Gotovo testo podelimo na 4 lopte, oblikujemo fitilj od njih. Namazanim prstima spljeskamo na trake širine 6-7 cm. U sredinu svake stavljamo očišćene masline bez koštica.

Dva kraja zatvaramo, stavljamo jedan na drugi da dobijemo pravougaoni hlepčić. Poređamo u pleh, nožem pravimo po tri mala proreza na hlebu, posutom sa malo brašna.

Stavljamo u ugrejanu rernum na dnom posudu sa vodom i pečemo 20-25 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Vadimo na rešetku.

Imaju odličnu koricu spolja i mekani su unutra.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar