Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa prženim tikvicama

Musaka sa prženim tikvicama

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Musaka sa prženim tikvicama
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ukusna i sočna musaka sa prženim tikvicama koja će tokom leta istisnuti tradiciju sa vaše trpeze!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • peršun
  • mirođija
  • so
  • biber
  • bujon od povrća - 1 komad
  • Za preliv
  • jaja - 4 komada
  • mleko - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite na dugačko tikvice. Uvaljajte u brašno i ispržite.

Nakon toga stavite novu masnoću i zapržite luk, šargarepu (isečenu na kocke) i mlaveno meso. Začinite prstohvatom soli, biberom i mirođijom.

Dodajte nakon toga i pirinač. Promešajte, stavite 3 šolje vode, bujon i ostavite da vri 15 minuta na slaboj vatri.

Za to vreme u blago namazanu posudu za pečenje poređajte red tikvica, preko njih sipajte smesu.

Poređajte još jedan red tikvica, stavite po krišku paradajza i sipajte preliv od umućenih jaja i kiselog mleka. Zapecite u rerni 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: