Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Vegetarijanska musaka sa tikvicama i pečurkama

Vegetarijanska musaka sa tikvicama i pečurkama

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Vegetarijanska musaka sa tikvicama i pečurkama
Fotografije: Paulina Stoyanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kada obožavaš musaku, ali si vegetarijanac - evo tvog recepta"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, velike
  • pečurke - 300 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena
  • luk - 2 glavice
  • bosiljak - 3 prstohvata, suv
  • so - po ukusu
  • paradajz - 200 ml, pasiran
  • jaja - 3 komada
  • sir - 100 g
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i oljuštimo tikvice. Isečemo ih na kockice. Pečurke operemo i sečemo na komade srednje veličine. Šargarepu oljuštimo i isečemo na kockice.

Papriku očistimo, operemo i sečemo na kockice. Luk oljuštimo i sitno isečemo.

Sve stavljamo u pleh, zajedno sa začinima. Dobro promešamo i stavljamo malo vode, oko 50-70 ml, pošto tikvice puštaju dosta vode.

Stavljamo u rernu na 200 stepeni i pratimo koliko će vode pustiti tikvice. Vadimo pleh nakon 15-20 minuta i promešamo, tako ćemo videti da li su tikvice pustle vodu.

Kad se voda smanji, prelivamo ih smesom od umućenih jaja i kiselog mleka, izmrvimo i sir.

Promešamo i vraćamo u rernu na 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: