Šaran sa hrskavom koricom

25/01/2019
"Hrskava korica bez prženja - nije teško, dovoljno je da znate kako, a ako pročitate recept, naučićete "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano215
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 4 komada, kotleti
  • pšenično brašno - 2 supene kašika
  • kukuruzno brašno - 2 supene kašike
  • biber - 1/4 kašičice
  • kumin - nekoliko prstohvata
  • peršun - 1 kašičica, suv
  • so - 1/4 kašičice
  • za gremolatu
  • hleb - 1 kriška
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • limun - kora jednog limuna
  • peršun - 3 supene kašike, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Kotlete šarana operite tekućom vodom i ocedite.

Dve vrste brašna pomešajte sa biberom, solju, kuminom i izmrvjenim peršunom. Kotlete uvaljajte lepo u smesu i prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje i namazan.

Za gremolatu u sredinu izmrvite jednu krišku starog i suvog hleba. Dodajte iseckani sveži peršun, izgnječen čen belog luka, fino izrendanu koru jednog limuna (bez belog dela, da ne bi bilo gorko) i maslinovo ulje. Dobijenom smesom, pritiskajuću, lepo porkijte šarana.

Pleh stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180-200 stepeni, na srednju rešetku sa uključenim ventilatorom.

Pecite oko 20 minuta dok se ne stvori ukusna korica.

Servirajte sa svežom salatom po izboru.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar