Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Šaran sa hrskavom koricom

Šaran sa hrskavom koricom

ZoriZori
Guru
8932865k
Šaran sa hrskavom koricom
Fotografije: Zori
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Hrskava korica bez prženja - nije teško, dovoljno je da znate kako, a ako pročitate recept, naučićete"

Potrebni sastojci

  • šaran - 4 komada, kotleti
  • pšenično brašno - 2 supene kašika
  • kukuruzno brašno - 2 supene kašike
  • biber - 1/4 kašičice
  • kumin - nekoliko prstohvata
  • peršun - 1 kašičica, suv
  • so - 1/4 kašičice
  • za gremolatu
  • hleb - 1 kriška
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • limun - kora jednog limuna
  • peršun - 3 supene kašike, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Kotlete šarana operite tekućom vodom i ocedite.

Dve vrste brašna pomešajte sa biberom, solju, kuminom i izmrvjenim peršunom. Kotlete uvaljajte lepo u smesu i prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje i namazan.

Za gremolatu u sredinu izmrvite jednu krišku starog i suvog hleba. Dodajte iseckani sveži peršun, izgnječen čen belog luka, fino izrendanu koru jednog limuna (bez belog dela, da ne bi bilo gorko) i maslinovo ulje. Dobijenom smesom, pritiskajuću, lepo porkijte šarana.

Pleh stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180-200 stepeni, na srednju rešetku sa uključenim ventilatorom.

Pecite oko 20 minuta dok se ne stvori ukusna korica.

Servirajte sa svežom salatom po izboru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti