Način pripreme
Pripremamo marinadu tako što u odgovarajuću posudu izrendamo očišćeni luk i u nejga dodajemo ostale sastojke, pomešamo lepo dok ne dobijemo homogenu smesu i u tako pripremljenu marinadu dodajemo meso, isečeno na tanke trake. Ostavljamo u frižideru da se marinira 2 sata.
Oljuštimo krompir, operemo i isečemo na veoma tanke štapiće, nakon toga osušimo ubrusom i stavljamo da se prže u tiganju (šerpi) u ugrejanom ulju. Ulje treba da pokriva krompir, takođe, ako je posuda u kojoj pržimo krompir mala, treba da ga pržimo iz više puta. Ako krompir ne pržimo odjednom, ostatak ostavljamo u hladnoj vodi da ne pocrni.
Kad se meso marinira, vadimo ga iz marinade rešetkastom kašikom i stavljam oda se prži u ne mnogo toplom i suvom tiganju. Prženje mesa će oduzeti oko 20 minuta, zato što će se u početku stvoriti bujon i dok on ispari meso će dobiti lepu koricu, proći će dosta vremena. Periodično mešamo da se prži ravnomerno. Da ne bismo gubili vreme, možemo pržiti meso i krompir u isto vreme na dve ringle.
Mlečni sos pripremamo tako što izgnječimo čenove belog luka (očišćene) sa solju i u njih dodajemo mleko.
Čim krompir bude gotov, vadimo ga u odgovarajuću posudu, odozgo rasporedimo mlečni sos, a preko sosa i pečeno meso. Završavamo jelo tako što u tiganju ugrevamo maslac i u njega stavljamo prstohvat soli i prstohvat aleve paprike, pržimo sekund (pazimo da ne zagori) i dobijeni sos sipamo lagano odozgo (na gotovo jelo).
Toplo preporučujemo da se spoji sa arapskim tortiljama (durum) i povrćem, isečenim na tanke trake (krastavac, paradajz, kupus itd.).