Punjeni čamci od tikvica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
08/02/2019
"Servirajte ove raskošne punjene čamce od tikvica sa ukusnim mlečnim sosom i dobićete aplauz od gostiju!"
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano455
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite tikvice, sklonite drške i isecite mali deo s kraja.

Luk oljuštite, operite i isecite na sitno.

Isecite tikvice na polovine i izdubite viljuškom njihovu unutrašnjost, pri čemu dno i zidovi treba da ostanu celi. Tikvica treba da dobije oblik čamca.

U posudu stavite mleveno meso, paradajz, alevu papriku, biber i so. Unutrašnjost tikvica sitno iseckajte, stavite je u posudu kod ostalih sastojaka i pospite suvim peršunom, maslinovim uljem, kuminom i sa malo origana.

Operite pirinač hladnom vodom i dodajte ga u posudu. Zamesite sve veoma dobro rukama, tako da se mleveno meso spoji s pirinčem i svim začinima.

Ovom smesom napunite izdubljene čamce od tikvica.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Poređajte punjene tikvice u posudu za pečenje, sipajte bujon i stavite u rernu.

Pecite tikvice oko 45 minuta dok ne omekšaju i dok pirinač ne bude gotov.

Ako primetite da tikvice kreću odozgo da pregorevaju, pokrijte ih aluminijumskom folijom.

Servirajte čamce od tikvica sa isečenim svežim peršunom i ljutom papričicom za raskoš.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar