Sladoled Đelato sa kafom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
09/02/2019
"Svi govore samo o našem sladoledu Đelato, zašto to "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano98
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belanca od žumanaca. Mutimo žumanca u penu zajedno sa pola šećera.

Pomešamo ostatak šećera sa mlekom i kafom. Stavimo smesu da provri nekoliko sekundi nakon čega je sklanjamo sa vatre. Uz neprestano mešanje ulivamo žumanca.

Vraćamo smesu na ringlu i kuvamo na veoma tihoj vatri pazeći da ne pokipi. Kada se smesa zgusne sklanjamo je sa ringle, presipamo u odgovarajuću posudu i stavljamo u led da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajemo liker, promešamo i stavljamo na 2-3 sata u zamrzivač.

Izvadimo stegnutu smesu iz zamrzivača, umutimo sa mikserom i stavljamo u frižider ili zamrzivač dok ne dođe vreme da serivramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar